Leer alles over DNA

Op zondag 4 november is iedereen die meer wil weten over DNA, van harte welkom in Museum Boerhaave. Daar vindt dan namelijk de gratis publieksmiddag “Wijzer over DNA” plaats. Vooraanstaande wetenschappers vertellen over de rol van DNA in het dagelijks leven. Hierbij valt onder meer te denken aan de mogelijkheden die deze streepjescode biedt bij forensisch onderzoek en het opsporen van misdadigers.

Maar ook bij de ontwikkeling van medicijnen en in prenatale diagnostiek speelt DNA een rol. De middag wordt georganiseerd door het Medisch-Genetisch Centrum Zuid-West Nederland, een initiatief van hetLeids Universitair Medisch Centrum en het Erasmus MC.Wie “Wijzer over DNA” wil bijwonen, kan zich aanmelden via www.medgencentre.nl. Hier is ook het programma van de middag te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×