ROC brengt flink bedrag bijeen voor Leidse Werkbrigade

De tweedejaarsleerlingen van de ROC-opleiding tot Sociaal Pedagogisch Werker, hebben tijdens een benefietavond 850 euro bijeengebracht voor de Leidse Werkbrigade. Tijdens deze avond, die plaatsvond in de ROC-vestiging aan de Ter Haarkade konden belangstellenden deelnemen aan diverse activiteiten, zoals sieraden maken en blikwerpen. Ook waren er allerlei hapjes en drankjes verkrijgbaar. De totale opbrengst van 850 euro werd afgelopen maandag aan de Leidse Werkbrigade overhandigd.

De Leidse Werkbrigade komt voort uit de stedenband die de gemeente Leiden heeft met de Zuid-afrikaanse plaats Buffalo City, en bestaat uit leerlingen van het ROC Leiden en de universiteit. Zij gaan regelmatig naar Zuid/Afrika om daar bijvoorbeeld woonunits op te knappen. De 850 euro wordt besteed aan de renovatie van woonunits van een Children & Youth Care Centre, waar aids-wezen wonen. Voorafgaand aan de avond hebben leden van de Leidse Werkbrigade gastlessen gegeven op het ROC. Zij vertelden over het werk van de brigade en legden uit waarom financiƫle hulp altijd welkom is.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×