Vrijwilligers tranformeren putdeksels in 'filmblikken'. Foto: PR

Leidse Politie snapt weinig van ludieke kunst

In de nacht van woensdag op donderdag is een groot aantal putdeksels rondom de Leidse bioscopen in het centrum beschilderd. De anders zo saaie deksels lijken nu, voor een weekje, want de verf verdwijnt vanzelf, op filmblikken, waar een stukje film uitkrult. Deze ludieke actie is bedacht door kunstenaarscollectief ‘Kunst Uitschot Team’, die hiervoor benaderd werd door het Leidse filmfestival. Nadat de politie enkele meldingen binnenkreeg van ‘graffiti spuiters’ werden zes vrijwilligers opgepakt en vastgezet in de avondcel op het bureau aan de Lange Gracht. Na bemiddeling van de organisatie werden de zes na enige tijd weer op vrije voeten gesteld mét de excuses van de dienstdoende agenten.

Ook vorig jaar heeft het Kunst Uitschot Team zich ingezet voor het festival. Toen maakten de kunstenaars een 11 meter hoog paneel langs de A4 bij Zoeterwoude, dat een filmische moord uitbeeldde. Meer info op: www.leidsfilmfestival.nl en www.uitschot.com

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×