Stadhuis wordt kerstpaleis

Tussen 15 december en 6 januari kent Leiden een heus kerstpaleis. Het Stadhuis is dan namelijk aan alle kanten getooid met lichtjes en kerstversieringen.Omdat dit project, dat de naam Lichtjes Leids heeft meegekregen, een hele klus is, zijn de versierders nu al met de voorbereidingen begonnen.

Het Stadhuis is in goede handen, want het team dat de versieringen aanbrengt, bestaat uit inwoners van verschillende Leidse wijken, die ook hun eigen huizen rond kerst ombouwen tot ware kersthuizen.Het team wordt aangestuurd door Scheltema, dat beeldend kunstenaar Resi van der Ploeg heeft aangesteld als teamleider. Zij heeft samen met haar team een ontwerp opgesteld voor de aankleding van het monumentale gebouw. Hierin zijn de stadhuisbrand van 1929 en het thema “Leiden als stad van vluchtelingen” opgenomen.De Breestraatkant van het Stadhuis wordt omgetoverd tot ijspaleis.Wie deze kans niet voorbij wil laten gaan en wil meewerken aan de metamorfose, kan een kijkje nemen op //www.lichtjesleids.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×