de Bakkerij wint eerste prijs Civil Society

Enige tijd geleden loofde de regio Holland Rijnland enkele financiële prijzen uit, voor projecten die de leefbaarheid van wijken en buurten in de regio op originele wijze proberen te vergroten, of werken aan uitbreiding van de zelfredzaamheid van groepen als ouderen, gehandicapten en zieken. Iedereen kon projecten aanmelden. In totaal werden er 15 projecten ingediend.

Vorige week maandagavond mochten vijf projecten zich in Lisse presenteren, waarna de jury de uiteindelijke winnaars koos. De eerste prijs kwam in Leidse handen. De 15.000 euro ging namelijk naar M25, een jongerenproject van De Bakkerij. Jongeren van 12 tot 17 jaar zetten zich bij dit project in voor ouderen, daklozen en verslaafden.het project “Hart voor je buurt” van het maatschappelijk werk in Lisse en het project “Holland Rijnland geeft injectie” van Meander, kregen beide 7500 euro. Deze twee projecten gaan er van uit dat bewoners van een buurt zelf komen tot activiteiten voor en door buurtbewoners. De regio Holland Rijnland bestaat uit Alkemade, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude.De doelstelling van de regio is het bevorderen van de kwaliteit van wonen, werken, ondernemen en recreëren in dat gebied.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×