Tekst Wolkers bij Groot Dictee der Nederlandse Taal

Jan Wolkers heeft voor zijn dood de tekst geschreven voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal dat op 19 december wordt uitgezonden. De producent van het programma gaat er vanuit dat de tekst gewoon gebruikt zal worden. Jan Wolkers overleed vrijdag op 81-jarige leeftijd in zijn huis op Texel.

De negentiende editie van het Groot Dictee der Nederlandse Taal wordt 19 december uitgezonden op Nederland 1. De teksten worden sinds een paar jaar geschreven door gastauteurs. Zo kwamen de woorden al eens van de hand van het duo Remco Campert en Jan Mulder, en vorig jaar van Martin Bril. Vanwege zijn hoge leeftijd zou Wolkers in december niet zelf naar de zaal van de Eerste Kamer komen om het dictee voor te lezen. Hij zou de tekst vooraf inspreken op video. Vorig jaar werd het dictee voor het eerst sinds jaren weer eens gewonnen door een Nederlander, Jacques Bettelheim. Hij maakte vijf fouten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×