Linda van Dyck en Tom Jansen, foto: PR

Nederlandse Sophia Loren: Linda van Dyck!

In de Leidse schouwburg gaat binnenkort de theatervoorstelling van ‘Una Giornata Particolare’ in première. De gelijknamige film van Ettore Scola uit 1977, met glansrollen van Sophia Loren (Antonietta) en Marcello Mastroianni (Gabriela) was direct een wereldsucces. Topactrice Linda van Dyck vertolkt de rol van Antonietta, die op ‘een bijzondere dag’ haar buurman Gabriela, gespeeld door Tom Jansen, ontmoet. Het verhaal speelt zich af in Rome, waar op die dag, 6 mei 1938, de hele stad op de kop staat vanwege het bezoek van Adolf Hitler. Tijdens de feestelijkheden op de achtergrond ontspint zich een relatie tussen Antonietta en haar buurman, die beide slachtoffer zijn van de onderdrukking van het fascisme.

Donderdag 1, vrijdag 2 en zaterdag 3 november zijn de voorpremière en de première van de theatervoorstelling te zien. De voorstellingen beginnen om 20.15 uur. De afdeling kaartverkoop is bereikbaar op telefoonnummer 0900-900 1705 (25 ct pm). Online kaartverkoop via www.leidseschouwburg.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×