Politie speurt naar versterking

In verband met het natuurlijke verloop en het feit dat een aantal politiekorpsen uitbreidt, is de politie de komende maanden dringend opzoek naar nieuwe medewerkers. In totaal zijn er 3.800 mensen nodig. Het gaat hierbij niet alleen om agenten die de straat op gaan, ook zijn er zo’n 1.000 medewerkers nodig voor ondersteunende- en beleidsfuncties.

Politieagenten moeten sociaal vaardig zijn. Dit is onder andere belangrijk bij het omgaan met slachtoffers. Wie een MBO-opleiding Sociaal Pedagogisch Werker, Sociaal Cultureel Werker of Sociaal Juridisch Medewerker gevolgd heeft, kan de politieopleiding daarom versneld volgen. Normaal gesproken duurt de opleiding tot allround politiemedewerker vier jaar, maar wie één van de genoemde sociale opleidingen gevolgd heeft, is in twee jaar klaar.Verder is de politie opzoek naar hoger opgeleiden, die bijvoorbeeld leiding kunnen geven aan een operationeel politieteam, of de recherche willen versterken.Bij de werving van de medewerkers wordt gebruik gemaakt van een televisiespot, radiocommercials en advertenties. Verder is de politie aanwezig bij allerlei evenementen.Wie belangstelling heeft in een nieuwe baan, kan kijken op kombijdepolitie.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×