Voorkeursbeslissing Rijnlandroute wordt morgen genomen

De stuurgroep Rijnlandroute neemt morgen een beslissing over welke van de acht varianten van de verbinding tussen A4 en A44 de voorkeur verdient. In deze stuurgroep zitten partijen uit de provincie maar ook enkele gemeenten ten westen van Leiden waaronder Voorschoten en Wassenaar. Over dat besluit is op woensdag 31 oktober een gesprek gepland tussen de Provincie en de CDA-minister van Verkeer en Waterstaat, Camiel Eurlings. Van hen is bekend dat hij nog in zijn kabinetsperiode effectief knopen wil doorhakken op de belangrijkste verkeersknelpunten.

De Maatschappelijke Kosten Baten Analyse voor de Rijnlandroute was nog niet compleet, vandaar de vertraging. Er ontbrak nog informatie over luchtkwaliteit en geluidsaspecten en er was op een aantal zaken nog nadere toelichting en onderbouwing nodig.

De Rijnlandroute zou het verkeer op de Churchilllaan in Leiden belangrijk moeten ontlasten. Plannen voor een Rijnlandroute, die voorheen ook wel A 11 West werd genoemd, lopen al jaren en stuitten nog steeds op veel verzet bij onze buurgemeenten.

Leiden RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×