Gebruik je hersens en bezoek het LUMC

Wie meer te weten wil komen over de grijze cellen die in de schedel huizen, kan in het LUMC zijn hart ophalen. Vanaf aanstaande woensdag is de reizende tentoonstelling ‘Gebruik je hersens!’ te gast in het Leidse ziekenhuis.Door middel van deze tentoonstelling willen de organisatoren: de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie, stichting Bio-Wetenschappen en Maatschappij, het LUMC, Hersenstichting Nederland en museum Naturalis, meer bekendheid geven aan hersenen en het hersenonderzoek dat in Nederland gedaan wordt.

De tentoonstelling is interessant voor jong en oud. Zo zijn er interactieve spelletjes, die de speler als het ware een kijkje in de hersenen geven. Verder is te zien hoe hersenen zich ontwikkelen en hoe ze uiteindelijk verouderen. Ook de ziekten die invloed kunnen hebben op de hersenen, worden niet vergeten.Ter ere van de tentoonstelling is er een informatieve website opgezet waar iedereen die meer over de hersenen wil weten, zeker eens moet kijken. Het adres is: www.natuurinformatie.nl/hersenen.Ook worden er twee publicaties uitgegeven, die bij de tentoonstelling te koop zijn. : het cahier ‘Vergrijzend Brein’ van de stichting Bio-Wetenschappen en Maatschappij en eenpublicatie voor kinderen van de Hersenstichting Nederland, getiteld ‘Zet je hersenen aan het werk!’.‘Gebruik je hersens!’ is nog tot 31 januari te zien in de B-gang van het LUMC die te vinden is op de begane grond. De toegang is gratis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×