D66 toont motorrijtuigenbelasting op website

“De explosieve groei van de provinciale belasting moet nu echt stoppen. Dit is niet meer uit te leggen aan de bevolking.“ Dit meent de fractievoorzitter van D66 Zuid-Holland, Geertjan Wenneker. Om de burgers te laten zien hoeveel de motorrijtuigenbelasting die zij de afgelopen jaren voor hun motorvoertuig hebben moeten betalen, is gestegen, hebben enkele provinciale fracties van D66 een website in het leven geroepen.Wie op www.verborgenlasten.nl zijn kenteken en provincie invult, kan zien hoeveel motorrijtuigenbelasting hij dit jaar moet betalen. Ook wordt duidelijk hoezeer deze belasting in de afgelopen jaren gestegen is.

In totaal betalen de Nederlandse bezitters van een motorrijtuig dit jaar 1,2 miljard euro. Dat is 80% meer dan in 2000, aldus D66.De Zuid-Hollandse belastingbetalers moeten dit jaar 23% meer belasting betalen dan in 2006.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×