James Carter, foto: PR.

James Carter & De Nazaten: JC meets Surinam

Het Amerikaanse saxofoonwonder James Carter kent de jazzgeschiedenis als geen ander en weet alles van saxofoons en andere blaasinstrumenten. Als hij speelt, wordt alle ratio uitgeschakeld en weet hij vaak achteraf niet meer wat hij gedaan heeft. Carter: “Spelen vanuit een historisch standpunt is verraad aan de muziek”. Sinds Carter in 2005 voor het eerst met ‘De Nazaten’ samenspeelde is hij zo enthousiast geworden, dat hij speciaal voor deze tour nieuwe stukken heeft geschreven. ‘De Nazaten’ bestaat uit acht kaseko-musici, die net als Carter vinden dat kaseko en jazz veel overeenkomsten hebben: dezelfde spirit, energie en zucht naar avontuur en vernieuwing. Het resultaat is binnenkort te horen tijdens het concert, georganiseerd door Leids Jazztrio, in de Tuinzaal van de Burcht. De Missisippi Delta en de Surinamerivier hebben veel meer overeenkomsten dan men zou denken!

Carter steekt zijn fascinatie voor jazzhelden als Don Byas niet onder stoelen of banken. Naast zijn vele optredens in allerlei combinaties op het North Sea Jazz Festival en het Bimhuis, kunnen de liefhebbers Carter ook bewonderen in Robert Altman’s film ‘Kansas City’.

Bezetting: James Carter sopraansax-tubax-baritonsax, Robby Alberga-gitaar, Klaas Hekman- piccolo- sopraansax-bassax, Carlo Ulrich-percussie, Keimpe de Jong-sopraansax-tenorsax, Carlo Jones-altsax, Gregory Kranenburg-drums, Chris Semmoh-skratyi en Patrick Votrian-trombone.

Concert: donderdag 8 november, aanvang 21.30. Meer info: www.leidsjazztrio.nl en www.denazaten.nl.

De voorverkoop is al gestart: Velvet, Nieuwe Rijn 34 en Plaatboef, Nieuwe Rijn 42, Leiden.

Tuinzaal van Sociëteit de Burcht, Burgsteeg 14, Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×