'Siesta' van Eric Wolkers

Expositie zoon Jan Wolkers in Oude Raadhuis Warmond

In het Oude raadhuis van Warmond is een boeiende expositie te zien van Eric Wolkers en Shunyam. Eric Wolkers, zoon van Jan Wolkers, werd in 1948 in Leiden geboren en volgde zijn opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam en de Fotovakschool in Den Haag. Na zijn opleiding werkte Wolkers voornamelijk als fotograaf en grafisch vormgever. Wolkers is sterk gevormd door zijn vader, die hem van jongs af aan heeft overladen met kennis op kunst- en cultuurgebied. In Het Oude Raadhuis exposeert de kunstenaar fotografische bewerkingen op doek en papier. Naast het werk van Wolkers zijn er ook zeefdrukken en schilderijen te zien van Shunyam, ( Amsterdam 1953).

Shunyam werkte voorheen als ‘fijnschilder’ met Willink-achtige precisie. Door een rigoureuze stijlomwenteling kreeg zij in het begin nogal wat kritiek. Nu maakt ze ongecompliceerd werk met vrolijke en vooral humoristische beelden.

Shunyam:”Ik voel mij als een modern engeltje uit de film van Peter Pan, die met haar stafje rondloopt en licht rondslingert in de vorm van vrolijke en humoristische schilderijen”.

Deze dubbelexpositie loopt van 7 november tot en met 3 december. Openingstijden: woensdag tot en met vrijdag van 15.00 – 17.00 uur, zaterdag van 11.00 – 17.00 uur en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Meer info: www.hetouderaadhuisvanwarmond.nl

Galerie Het Oude Raadhuis, Dorpsstraat 36, Warmond.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×