Ralph Meulenbroeks, foto: PR.

Back to Bach in Leidse Waag

Aanstaande woensdag vindt er een bijzonder concert plaats in de Leidse Waag. Ralph Meulenbroeks en Pieter Jan Belder spelen Bachs complete sonates voor viola da gamba en klavecimbel. In het programma ‘Back to Bach’ zullen ook solowerken van Telemann en Buxtehude te horen zijn. Meulenbroeks is een van de weinige musici die zijn energie volledig steekt in het bespelen van de viola da gamba. Daarvoor speelde hij eerste contrabas in het Concertgebouworkest. De veelgevraagde klavecinist Pieter Jan Belder is bij een breed publiek bekend vanwege zijn baanbrekende cd’s. Belder nam op 36 cd’s alle 550 klavecimbelsonates van Domenico Scarlatti op. Hij maakte naam met zijn eigen barokensemble Musica Amphion en treedt geregeld op met Meulenbroeks.

De viola da gamba is een voorloper van de cello en was in de achttiende eeuw geliefd bij de elite. Het was het lievelingsinstrument van zonnekoning Lodewijk XIV.

Het concert vindt plaats op woensdag 7 november, aanvang 20.15 uur. Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd 071-513 17 04 of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×