Theater Aardewerk en Hemelse Gerechten speelt Icarus.

Icarus, gebaseerd op het bekende verhaal uit de Griekse mythologie, is een jeugd- en jongerenvoorstelling voor iedereen, die van avontuur houdt en zijn eigen weg wil gaan. Het stuk is een eigentijdse bewerking van Marcel Royaards, onder regie van Heléne Kok. Icarus wordt gespeeld door de Leiderdorpse theatergroep ‘Aardewerk en Hemelse Gerechten’ in het Scheltemacomplex.

Het verhaal neemt het publiek mee in de wereld van droom en werkelijkheid en wordt verteld vanuit verschillende gezichtpunten over de fantasierijke jongen Icarus. Hij is niet alleen grappig, maar vooral eigenzinnig en heeft een enorme drang naar vrijheid. Samen met zijn vader, de uitvinder Deadalus, gaat Icarus de strijd aan met koning Minos, de monsterlijke Minotaurus, de natuurwetten en met zijn liefde voor de onweerstaanbare Ariadne.

Theatergroep Aardewerk en Hemelse Gerechten maakt jeugd- en jongerentheater en is bekend van onder meer ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’, ‘Het bijzondere leven van Hilletje Jans’ en ‘Gaten’. Voor deze laatste productie is Aardewerk uitgeroepen tot één van de vier prijswinnaars van de Jan Kassiesprijs 2007.

De voorstelling wordt gespeeld van 10 tot en met 17 november in het Scheltemacomplex Marktsteeg 1 in Leiden. Meer info en reserveringen: www.aardewerktheater.nl, en www.scheltemacomplex.nl

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×