Politie achterhaalt gestolen fietsen

Bij een gerichte actie tegen fietsendiefstal en heling heeft de politie gistermiddag vijf fietsen in beslag genomen en vier aanhoudingen verricht. Het ging om relatief nieuwe fietsen met een flinke waarde. De politie heeft met soortgelijke acties de afgelopen zes maanden al tientallen fietsen terug kunnen geven aan de rechtmatige eigenaren.

Een 21-jarige Leidse werd gecontroleerd, omdat zij op een blauwe Gazelle fiets reed die van diefstal afkomstig was. Ze had de fiets voor een schijntje gekocht. Een 24-jarige Leidenaar werd aangehouden op de Lammermarkt, omdat voor zijn woning een blauwe Gazelle herenfiets stond die van diefstal afkomstig bleek te zijn. Een 18-jarige Leidenaar reed op een paars/zilvergrijze Altra fiets over de Prinsessekade toen hij werd gecontroleerd. Hij bekende de fiets voor een niet evenredig bedrag te hebben gekocht en werd aangehouden. Ook op de Stationsweg werd een 18-jarige Leidenaar gecontroleerd. Hij reed op een groene Gazelle fiets. Hij werd staande gehouden en nadat controle uitwees dat de fiets gestolen was, kon hij mee naar het politiebureau. Hij bekende dat hij wist dat hij het om een gestolen fiets ging, omdat hij de Gazelle voor tien euro had gekocht. De vijfde gestolen fiets die in beslag werd genomen was onbeheerd aangetroffen op het Stationsplein.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×