Bejaarde man opgelicht via pinpas-truc

Een 86-jarige bewoner van de Morsweg is eerder deze week opgelicht door een nog onbekende man. De man belde aan bij zijn slachtoffer met het verhaal dat deze een prijs had gewonnen. Door even te pinnen zou het geld op de rekening van de Leidenaar gezet worden. De bewoner haalde daarna zijn pinpas door een op een pinapparaat gelijkend apparaat. Daarna leidde de oplichter de bewoner af en zag kans om de pinpas te stelen. Met de pinpas werd kort daarna geld opgenomen.

De bewoner liet, nadat hij ontdekte dat hij zijn pinpas miste, wel zijn rekening blokkeren, maar was daar net te laat mee. Dit kwam ook omdat de bezoeker de telefoon van de bewoner had verstopt, zodat deze niet gebeld kon worden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×