Wethouder toont zich vrijgevig

Ook voor een gevallen college is nog ruimte voor vrijgevigheid. Controversiële besluiten worden weliswaar niet genomen, er blijft speelruimte om organisaties in de stad blij te maken met extra geld. Insprekers bij de raadscommissie Werk en Financiën kenden donderdag in ieder geval een vruchtbare avond. Zowel de WMO Adviesraad als vrijwilligerscentrale WAVeS kregen extra subsidie.

Daarmee was hun gang naar de raadszaal niet voor niets. De verzoeken om een hogere bijdrage van de gemeente in 2008 werden staande de vergadering door wethouder Gerda van den Berg(PvdA) gehonoreerd. Namens de WMO Adviesraad haalde Pien Lambermont ruim 27.000 euro extra op. Het geld is nodig omdat het adviesorgaan recentelijk is uitgebreid. Ook de vrijwilligerscentrale van de Leidse Welzijns Organisatie, WAVeS, incasseerde goed nieuws. De extra bijdrage van 68.000 euro die zij dit jaar ontvingen, kan ook in 2008 tegemoet worden gezien. Met het geld wil WAVeS meer jongeren mobiliseren voor vrijwilligerswerk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×