Zondagwandeling 'De smaak van december' in Leidse Hortus

Botanicus Femke Frietema neemt de bezoekers van de Leidse Hortus mee op een culinaire ontdekkingsreis. Frietema kent de geheimen van Sinterklaas en kan precies uitleggen hoe die heerlijke speculaas, taaitaai, pepernoten, bisschopswijn en nog veel meer, gemaakt worden. Al deze snoeperijen bevatten botanische ingrediĆ«nten zoals: peper, kruidnagel, gember, nootmuskaat, anijs en sukade.  Zo blijkt sukade gemaakt te worden uit de schil van een soort supercitroen. Dit en nog veel meer wetenswaardigheden komen aan de orde tijdens deze speciale ‘december zondagwandeling’.

Omdat de geheimen van het Sinterklaasfeest ontrafeld worden, is deze wandeling iets minder geschikt voor jonge kinderen.

Zondagwandeling 11 november, aanvang 12.00 uur bij de hoofdingang van de Hortus botanicus Leiden. Meer info: 071 – 527 7249 of via de website: www.hortusleiden.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×