Première Opera Zaïde in Leidse Schouwburg

Tien jaar na de dood van Mozart, in 1791, ontdekte zijn weduwe Constanze bij toeval het onvoltooide manuscript van Zaïde: zonder titel, zonder ouverture en zonder slotscène. De onvoltooide opera werd in 1866 voor het eerst opgevoerd. Het thema is ook nu nog zeer actueel: de spanning tussen het Christendom en de Islam. De muziek is fantastisch en onder deskundige muzikale leiding van Dirk Vermeulen en regie van Porgy Franssen is dit ‘zangspel’ Zaïde zeer de moeite waard. Er wordt gezongen in het Duits met Nederlandse boventitel.

Het Vlaamse kamerorkest Prima la Musica, onder leiding van Dirk Vermeulen, bekend om zijn stijlvol Mozartspel, zorgt voor de begeleiding. Porgy Franssen tekent voor zijn tweede regie bij Opera Trionfo. Meer info: www.operatrionfo.eu

Zaïde – Amaryllis Dieltiens, sopraan Gomatz – Peter Gijsbertsen, tenor Soliman – Frédéric Burdet, tenor Allazim – Vitali Rotzynko, bariton Osmin – Martijn Cornet, bariton.

Voorstelling: 17 november, aanvang 20.15 uur. Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding in de Bonbonnière. Deze voorbespreking begint om 19.30 uur en is een kosteloze service voor de bezoekers van de Leidse Schouwburg. De inleiding kan men reserveren via de website of bij de kassa. Telefoonnummer: 0900-900 1705 (25 ct pm) site: www.leidseschouwburg.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×