Joost Bleijie is naast raadslid, ook stadshistoricus. In die hoedanigheid is hij sinds twee jaar ook 'redenaar' tijdens de koraalmuziek op 3 oktober. (Archieffoto: Chris de Waard).

Joost Bleijie wordt de nieuwe centrummanager

CDA-raadslid Joost Bleijie start op 1 februari als centrummanager in Leiden. Hij volgt Robert Strijk op die directeur van het partijbureau van D66 wordt. De 30-jarige Bleijie stopt dan als raadslid. Die functie is niet te combineren met die van Centrummanager. De Centrummanager is in dienst van de Stichting Centrummanagement Leiden. In het bestuur van deze stichting zitten vertegenwoordigers van de detailhandel, horeca, vastgoedsector, ambulante handel, musea, het overige bedrijfsleven en de Gemeente Leiden. Doel is de aantrekkingskracht van de binnenstad vergroten.

Bleijie noemt het een bijzondere eer dat hij in zijn nieuwe functie kan helpen om Leiden zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor zowel bewoners als bezoekers. “Leiden heeft een mooi en monumentaal centrum, een rijk gevuld verleden en een betrokken en trotse bevolking. Genoeg ingrediënten dus om van Leiden een nog bruisendere stad te maken dan dat het nu al is,” aldus Bleijie.

Eén van Bleijie’s speerpunten wordt het uiterlijk van de stad. “Het staat buiten kijf dat Leiden een prachtig oudhollands centrum heeft, maar het onderhoud laat op sommige plekken te wensen over. Een goed onderhouden binnenstad is natuurlijk cruciaal voor het imago van Leiden.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×