ChristenUnie bezorgd over brandveiligheid studentenhuizen

Een deel van de, met name particuliere, eigenaren van studentenhuizen heeft geen trek in het nemen van kostbare brandveiligheidsmaatregelen in studentenhuizen en en omzeilen daarom de norm voor een gebruiksvergunning. Dat stelt de ChristenUnie die daarover een serie vragen stelt aan het College van B&W. De partij heeft gehoord dat eigenaren zelfs kamers leeg laten staan of ontruimen om onder de norm te blijven. “Bewoners wordt verzocht onderling uit te maken wie het pand moeten verlaten,” aldus de raadsleden Janine Clement en Guido Terpstra. “Een slechte zaak,” aldus de CU: “De krapte op de studentenkamermarkt neemt toe terwijl de brandveiligheid van de betreffende panden er niets mee geholpen is.”

De partij wil dat het college uitzoekt in hoeverre eigenaren bereid zijn om aan de brandveiligheideisen te voldoen en waar de weerstand vandaan komt. Ook wil men meer toezicht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×