(Foto: John van Tongeren).

"Super Sunday" voor Leidse darter Henny van der Ster

Met de wetenschap dat hij direct in de eerste ronde van de PDC Pro Tour in Lisse Colin Lloyd zou treffen vertrok Henny naar Hotel Nachtegaal dat slechts enkele kilometers vanaf zijn woonplaats Leiden ligt. Voor Henny was dit zijn debuut op een PDC Pro Tour en wat voor één. Colin Lloyd hoort al jaren tot de top van de wereld. Met een match tegen een speler van dat formaat ben je in ieder geval een hele ervaring rijker. De partij kende een droomstart voor Henny. Colin was vrijwel kansloos, mede doordat hij direct een 161 finish om zijn oren kreeg en eigenlijk bleef dat de hele wedstrijd zo.

“Jaws” kwam er vrijwel niet aan te pas en kreeg de ene na de andere 140 score tegen. Dubbels werden er door Henny zelden gemist. De hele partij liep Lloyd achter de feiten aan. Koelbloedig besliste Henny zijn eerste match van dit toernooi met een 150 finish (T20,T18,D18), Colin Lloyd verbouwereerd achterlatend.

Winst in de tweede ronde zou Henny een plek bij de laatste 32 bezorgen, Lee White was zijn tegenstander. White won eerder van DBBR collega’s Elmer Kralt en Rob Broekhof. Het werd een compleet andere partij, Lee White bleek een onsportieve tegenstander die voortdurend het spel vertraagde en diverse trucs uit de kast haalde. Maar ondanks dat liet Henny zich niet gek maken, integendeel, hij speelde zijn eigen spel en gaf geen set weg, 2 partijen gespeeld, nog geen set verloren.

Bij de laatste 32 wederom een tegenstander van formaat, de ervaren Wayne Jones. Een hele lastige, zo bleek. De Engelsman finishte 2 x 161 op een belangrijk moment, Henny wist nog wel een set te winnen maar hij verloor met 3-1. Ondanks dit verlies een prachtig resultaat voor de Leidenaar, hij behoort tot het selecte groepje Nederlandse spelers dat Colin Lloyd wist te verslaan.

Naast Henny gaf ook Willem Kralt zijn visitekaartje af, Alan Warriner maakte kennis met Henny’s teamgenoot en wist geen set te winnen. Willem won dus met 3-0. Een ronde later maakte Kevin McDine een eind aan het toernooi van Willem.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×