SLO wil verkoop Wachtgebouw Morspoort tegenhouden

De Stadspartij Leiden Ontzet wil dat de gemeente onmiddellijk stopt met de verkoop van het Wachtgebouw van de Morspoort. De partij vindt dat het gebouw een buitengewoon grote maatschappelijke en culturele functie heeft. Het wordt wekelijks door meer dan 1000 Leidenaars gebruikt. “Verkoop zou voor Leiden de zoveelste uitverkoop betekenen van een belangrijk stuk cultureel en maatschappelijk onderdak,” aldus de SLO. De partij vindt het gebouw bovendien van strategisch belang voor Leiden.

Als het College van B&W de verkoop van deze en andere panden wil doorzetten, gaat de SLO er vanuit dat met de opbrengst daarvan de financiering geregeld wordt van een Groot Cultureel Centrum waar de huidige gebruikers van te verkopen panden terecht kunnen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×