Keuze Bleijie valt goed in de stad

Leidse ondernemers reageren positief op de benoeming van Joost Bleijie tot centrummanager. Een passie voor de stad en kennis van de politiek zien zij als belangrijke kwaliteiten om een succesvolle opvolger van Robert Strijk te worden. Laatstgenoemde zette centrummanagement de afgelopen jaren op de kaart door partijen in de binnenstad bij elkaar te brengen en zo de lokale economie te stimuleren.

Chris Verplancke, ooit één van de oprichters van het centrummanagement en tegenwoordig directeur Stadsparkeerplan, noemt de aanstelling “een verrassende keuze”. Gezien de neutrale positie van de centrummanager had hij eerder iemand van buiten de stad verwacht. Niettemin is hij zeer positief. Ondernemer Peter Labrujère is blij met een echte Leidenaar op die plek. “Het spreekt me ook aan dat het een jong iemand is geworden, al zal hij zich nog wel moeten bewijzen natuurlijk.” Kamer van Koophandel regiodirecteur Ben Schuttenbeld was één van de mensen die Bleijie uit drie kandidaten selecteerde. “Het valt niet mee om Robert Strijk op te volgen, hij is natuurlijk een kei van een centrummanager. Met zijn bevlogenheid en zijn kennis van de politiek is Joost dan een prima keuze.” Schuttenbeld ziet het niet als een bezwaar dat Bleijie vooral een politiek profiel heeft. De man die ooit een jaar economie deed voordat hij afstudeerde in geschiedenis, overtuigde Schuttenbeld tijdens de sollicitatieprocedure dat hij ook ondernemers kan vertegenwoordigen. “Hij kan natuurlijk praten als Brugman, dus dat komt wel goed!”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×