Terrasvergunning nog even nodig

Een voorstel van GroenLinks om de terrasvergunning af te schaffen, heeft het gisteren in de gemeenteraad niet gehaald. Alleen CDA, D66 en GroenLinks wilden de vergunning direct omzetten in een melding. Wel komt er een onderzoek naar de manier waarop de terrasvergunning kan worden omgezet in algemene regels in de APV. Daarnaast is besloten dat de terrasboot bij North End in het Rapenburg mag blijven liggen. De terrasverwarming blijft toegestaan.

Terrasboten in het Rapenburg zijn verboden, maar een motie van CDA en D66 om de terrasboot bij English Pub North End te laten liggen, is aangenomen. Het college wil hier geen terrasboten omdat het Rapenburg buiten het kernwinkelgebied ligt. Toekomstig centrummanager Joost Bleijie is het daarmee oneens: “Het Rapenburg wordt inderdaad niet aangedaan door grote groepen shoppende mensen, maar wel door veel toeristen die er een van de 3 topmusea komen bezoeken. Een gezellig terras op ’s werelds mooiste gracht zou natuurlijk de ultieme uitnodiging zijn om na het bezichtigen van de musea ook nog even een kopje koffie en een stuk appelgebak te nuttigen”.

De PvdA kwam plotseling met een voorstel om terrasverwarming te verbieden. ‘Het is slecht voor het milieu om in de openlucht te gaan stoken. Ondernemers kunnen ook fleecedekens neerleggen voor de mensen die buiten willen zitten,’ aldus Henny Keereweer. Drie GroenLinks-leden en de ChristenUnie waren het eens met het voorstel. Op het argument dat zij rokers in de kou laten staan, antwoordde Guido Terpstra (ChristenUnie): ‘Het is raar om de ene slechte gewoonte te faciliteren door de andere.’

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×