Terugkeergarantie bewoners Genestetstraat

Bewoners die de Genestetstraat niet willen missen, kunnen er na de nieuwbouw gegarandeerd terugkeren.In 2008 gaat de wijk rond de Genestetstraat op de schop. De woningen voldoen niet meer aan de eisen en zijn ook niet meer goed te renoveren. Daarom gaan ze tegen de vlakte en worden er nieuwe, eigentijdse woningen gebouwd, die ontworpen zijn door architect Manon Pattynama. De op handen zijnde herstructurering van hun wijk, veroorzaakte veel onrust bij de bewoners. De meesten zijn inmiddels verhuisd en een groot aantal wil niet meer terug naar de nieuwbouw, aldus De Sleutels van Zijl en Vliet, de woningcorporatie in de wijk.

Een aantal bewoners kan echter niet wennen in een nieuwe omgeving en wil terug naar de Genestetstraat. Veel van hen hebben er heel lang, soms wel hun hele leven, gewoond. Speciaal voor hen heeft de woningcorporatie bij de gemeente een vergunning aangevraagd, die hen verzekerd van het recht op een nieuwe huurwoning in de wijk. Dat is nog niet alles. Deze trouwe Genestetters krijgen de mogelijkheid om de inrichting van hun woning voor een deel zelf te bepalen. Zo kunnen ze onder andere de plaats van hun keuken en het soort sanitair en tegels uitkiezen.Afgelopen woensdag is de eerste terugkeerovereenkomst getekend. De gelukkige is Mevrouw Springer. Ze is blij met de mogelijkheid en zegt: “Na 36 jaar De Genestetstraat, kan ik niet meer zonder die wijk!”.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×