Word hét Nederlandstalige schrijftalent van 2007

Passionate daagt nu ook jongeren uit Leiden en omgeving die graag schrijven uit, om mee te doen aan de schrijfwedstrijd Write Now, en zo mee te dingen naar de titel ´Het grootste Nederlandse schrijftalent 2007´.Op 20 januari wordt tijdens de finale bepaald wie er met deze titel vandoor gaat.Om een winnaar te kunnen aanwijzen, zijn er natuurlijk deelnemers nodig. Zij kunnen meedoen aan één van de zeventien voorrondes die in Nederland en Vlaanderen georganiseerd worden. De winnaars van een aantal van deze voorrondes zijn inmiddels bekend.De Leidse schrijftalenten die zich nog niet hebben opgegeven, krijgen daarvoor nog de kans tot aanstaande donderdag.

Op woensdag 12 december vindt de prijsuitreiking van deze voorronde plaats in het LVC. De winnaar van de eerste, tweede en derde prijs ontvangen van de regionale jury een boekenbon in waarde variërend van 250 tot 75 euro. De winnaar van de eerste prijs gaat door naar de finale. Aan deze finale doen de 17 winnaars en de 3 winnaars van een wildcard mee.Zij schrijven alle 20 een nieuw stuk, dat zorgvuldig door een deskundige jury bestudeerd wordt. Op 20 januari wordt in het Rotterdamse Off_Corso de winnaar aangewezen. Deze jongere mag zich het grootste Nederlandstalige schrijftalent noemen. Bovendien ontvangt dit talent een laptop, een coachingstraject bij uitgeverij Augustus en een optreden op het GDMW Festival. Op 20 januari wordt ook de winnaar van de Sp!ts publieksprijs van Write Now bekendgemaakt. Leidse schrijvers tussen de 15 en 24 jaar, kunnen hun maximaal 2.000 woorden tellende werkstuk, waarvan zij de vorm, het genre en het onderwerp helemaal zelf mogen bepalen, mailen naar info@writenow.nu.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×