Van burgemeester tot schoolmeester

Gisteren vond voor de tweede maal de Dag van Respect plaats. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor respectvol gedrag en een respectvolle houding voor elkaar en de aarde.Omdat de jeugd de toekomst heeft, staan met name kinderen tijdens deze dag centraal. Tal van bekende nederlanders, Burgemeesters, ministers en staatssecretarissen gaven gisteren gastlessen aan de groepen 7 en 8 van een groot aantal Nederlandse basisscholen. Zij wilden de leerlingen laten zien, hoe leuk en zinvol het is om respectvol met elkaar en het milieu om te gaan.

Ook een aantal Leidse scholieren mocht dit gisteren ervaren. Burgemeester Lenferink en de wethouders Van den Berg en Steegh namen de onderwijzersrol over in groep 7 en 8 van Jenaplanschool De Dukdalf en de Anne Frank School.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×