Rilana Erades in halve finale Winmau

Na zich donderdag al te hebben geplaatst voor de wereldkampioenschappen in de Lakeside, stuntte Rilana Erades opnieuw tijdens de Winmau World Masters, het op één na grootste darttoernooi ter wereld. De Leidse plaatste zich door zes partijen op rij te winnen voor de halve finale die vandaag gespeeld wordt en vrijwel zeker op de BBC te zien is.

Haar tegenstander in de halve eindstrijd is de Engelse Karin Lawmen die nog niet veel podiumervaring heeft. De andere halve finale gaat tussen de Nederlandse international Karin Krappe en de beste speelster van de wereld, de Britse Trina Gulliver. De finale wordt aansluitend op de semi-finals afgewerkt. Met deze prestatie heeft Erades definitief bewezen in de wereldtop thuis te horen en pakte en passant veel punten mee voor de wereldranglijst.

Na goed door de voorronden heen gekomen te zijn, verschalkte Erades, spelend met de bijnaam Pebbles, in Bridlington achtereenvolgens de Amerikaanse nummer 1 Stacey Bromberg en de Hongaarse topper Sofia Lazar. Net als donderdag gooide de 23-jarige de Russische Irina Armstrong uit het toernooi door tweemaal 180 te gooien en met 4-1 te winnen. Ook in de kwartfinale scoorde Erades 180. Door de Britse Lisa Ashton overtuigend met 4-1 te verslaan, plaatste Rilana Erades zich voor de laatste 4 van het prestigieuze toernooi en dus voor het televisieoptreden op zondag.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×