Rilana Erades derde bij Winmau World Masters

De Leidse dartsspeelster Rilana Erades heeft zondag verrassend de derde plaats gepakt tijdens de prestigieuze Winmau World Masters. In het Engelse Bridlington stopte de Engelse Karen Lawmen de Leidse Erades in de halve finale met 4-3. De andere halve finale werd een prooi voor de Nederlandse Karin Krappe ten koste van de wereld nummer 1 Trina Gulliver, die in de eindstrijd ook Lawmen verschalkte. Erades nestelde zich met haar optreden in Bridlington definitief in de wereldtop.

Rilana Erades had zich donderdag al verzekerd voor een startbewijs op de Professional World Darts Championships in januari in Lakeside. Daarna baarde de 23-jarige opzien door in de Winmau World Masters de ene na de andere topper te verschalken. Bij de laatste vier greep zij tegen Karin Lawmen tweemaal de voorsprong in sets (1-0 en 2-1). De dubbels op een grotere voorsprong bleven weg, waarvan de voormalige Winmau-winnares optimaal profiteerde. In de slotset opende Lawmen met tweemaal 140 en 100, net iets teveel voor Erades, en won met 4-3. De Leidse debutante hield aan haar Engelse avontuur een Winmau-certificaat en een groot gevoel van voldoening over.

De eindoverwinning ging naar de andere Nederlandse; Karin Krappe. In de halve eindstrijd was zij te sterk voor dartslegende Trina Gulliver: 4-2. De titel ging in een spannende finale naar Krappe, die zich de sterkste toonde door Lawmen met 4-3 terug te wijzen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×