Gestolen fiets na bijna vier jaar terecht

Tijdens een fietsverlichtingscontrole op de Gooimeerlaan gisteravond, is een fiets die in februari 2004 uit Rijnsburg verdween, opgedoken.Hij werd bereden door een 17-jarige Leidse jongen, die verklaarde dat hij het rijwiel via een advertentiebord in een supermarkt, gekocht had. De fiets is in beslag genomen en de jongen is aangehouden voor heling. Mogelijk komt hij voor een HALT-afdoening in aanmerking.

Hoewel fietsendiefstal tot de categorie kleine criminaliteit behoort, is het een frustratie voor veel mensen. Een groot deel van de fietsers krijgt er wel eens mee te maken.De Leidse politie wil heling en fietsendiefstal aanpakken en houdt regelmatig controles. De politie verzoekt iedereen die te maken krijgt met de diefstal van zijn of haar rijwiel, daarvan aangifte te doen. Ook wordt aangeraden om de postcode door de fietsenhandelaar in de fiets te laten graveren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×