Zwembad De Zijl gesloten na gezondheidsklachten zwemmers

Zwembad de Zijl is sinds gisteravond gesloten, omdat zwemmers last kregen van uitslag en rode ogen. Een eerste eigen onderzoek van het zwembad heeft geen resultaat opgeleverd, maar uit voorzorg worden lucht- en watermonsters in een laboratorium onderzocht. Manager sportaccomodaties Henry de Boer hoopt dat het zwembad morgen of zaterdag weer open kan, maar wil eerst de resultaten van het onderzoek afwachten. Volgens de Boer vallen de klachten van de zwemmers mee: “niemand hoefde zich medisch te laten behandelen.”

Eerder deze week is er groot onderhoud aan de glijbaan in het recreatiebad gepleegd. Mogelijk zijn daarbij bepaalde stoffen in de lucht of in het water terecht gekomen.

Advertentie

Leiden zijldicht


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×