CDA: "Leiden aan ramp ontsnapt"

De Leidse CDA-fractie wil weten hoe het kon gebeuren dat een heimachine gistermiddag een gasleiding doorboorde op het ROC-terrein bij Lammenschans. Al in april 2003 stelde het CDA schriftelijke vragen naar aanleiding van een gaslek op het Levendaal waar een freesmachine toen een gasleiding raakte. Zo’n honderd woningen moesten toen worden ontruimd. Het College van B&W antwoordde destijds dat het gemeentelijk Ingenieursbureau bij de leidingbeherende instellingen de ligging van kabels en leidingen opvraagt bij elk nieuw bouwwerk. “Deze gegevens worden op de bestekstekeningen verzameld en komen dientengevolge in het bezit van de aannemer.”

Bij de start van elk werk moeten aannemers een verplichte KLIC-melding doen en vindt een bespreking met de kabels- en leidingenbeheerders plaats, zodat de allerlaatste gegevens van de ligging van kabels en leidingen bij de aannemer bekend zijn. Bij risicovolle werken moeten op voorhand proefsleuven worden gegraven, zodat de ligging van kabels en leidingen vrij exact bekend is, alvorens met de werkzaamheden wordt begonnen.

Het CDA vraagt zich af of de aannemer zich bij het ROC aan deze voorschriften heeft gehouden. Mocht dat het geval zijn, dan wil de partij weten waarom het dan toch mis kon gaan.

Leiden gaslekroc


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×