Diaconessenhuis overspoeld door 'brandwondenslachtoffers'

Afgelopen woensdagavond werd het Diaconessenhuis overspoeld door mensen met brandwonden. De gewonden waren het slachtoffer van een ontploffing die in een natuurkundelokaal van een nabijgelegen school had plaatsgevonden, op het moment dat daar een receptie aan de gang was. Althans, zo luidde het plot van een rampenoefening die het Diaconessenhuis samen met de Geneeskundige Hulpdiensten bij ongevallen en Rampen, de regionale ambulancedienst en Lotus organiseerde.

Door middel van deze oefening wilde het ziekenhuis het rampenplan testen en nagaan wat er zou gebeuren bij een grote toestroom van patiènten, familieleden en pers.Hans den Hollander, Directeur en voorzitter van het Crisis BeleidsTeam, is tevreden over het verloop van de oefening. ‘Het voorbereiden op een ramp is een veelomvattend proces. Iedereen moet zijn taak goed kennen en samenwerken met andere afdelingen of teams. Dit gebeurde met veel enthousiasme. De artsen, artsassistenten, Poli Eerste Hulp, verpleegkundigen, beveiliging, receptie, transporteurs en vele anderen hebben hun bijdrage geleverd aan deze leerzame oefening,’ vertelt hij.Tijdens de oefening werd een eerste opvang gecreëerd voor de screening van patiënten+ familie werd opgevangen in de kapel en de pers kreeg regelmatig informatie over de actuele stand van zaken.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×