Ondanks de val van het Leidse college blijft Filip van as wethouder voor de ChristenUnie. Alleen niet in Leiden, op 20 december vertrekt hij naar Dronten. (Foto: Fotobureau Peter Schipper).

Filip van As wethouder in Dronten

De ChristenUnie in Dronten heeft zojuist bekend gemaakt dat zij Filip van As voordraagt als nieuwe wethouder in de gemeente Dronten. Filip van As wordt in de gemeenteraadsvergadering van 20 december voor benoeming door de raad voorgedragen. Van As neemt de portefeuille (met daarin o.a. financiën, onderwijs, grondzaken, handhaving en milieu) van de onlangs vertrokken wethouder Siebe de Graaf over. “Van As is een eerlijke politicus, een gedreven bestuurder en een bruggenbouwer,” Aldus de CU in Dronten. Dronten heeft een college van CDA, PvdA en CU. Van As zal na zijn benoeming zo snel mogelijk naar Dronten verhuizen.

Van As: “Hoewel er nog geen nieuw college in Leiden is gevormd, is het mijn persoonlijke keus deze stap nu te maken. Ik bedank de ChristenUnie in Dronten voor het vertrouwen, dat ze met mij in zee wil gaan. De ontwikkelingen zijn snel gegaan. Tot voor kort leek het erop dat ik na zo’n anderhalf jaar afscheid zou moeten nemen van het wethouderschap. Dat kostte mij de nodige moeite, omdat ik dit werk met veel plezier doe. Het is dan ook een bijzondere samenloop van omstandigheden, dat mij de gelegenheid werd geboden deze functie in de gemeente Dronten voort te zetten.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×