Leerlingen van ROC Leiden leggen de laatste hand aan het bed van Sinterklaas. (Foto: PR).

Leerlingen ROC Leiden decoreren Huis van Sinterklaas

Leerlingen van de opleiding Hout en Meubel van ROC Leiden hebben een bed voor Sinterklaas gemaakt. Om alle pieten ook een slaapplaats te geven, bouwden leerlingen van de opleiding Bouwtechniek bedjes voor de pieten. Ook leerlingen van Architectuur en Vormgeving droegen hun steentje bij. Zij verzorgden de aankleding van het Huis van Sinterklaas in De Waag waar de Sint de komende dagen verblijft.

De leerlingen hebben het Huis van Sinterklaas onder handen genomen in opdracht van het Centrummanagement Leiden. Zij vroegen leerlingen van de opleiding Architectuur en Vormgeving om het Huis van Sinterklaas te decoreren en te stylen. De leerlingen ontwierpen vervolgens het bed dat ze lieten maken door leerlingen van de opleiding Hout en Meubel. De uitvoering werd geheel door de leerlingen zelf bedacht.

“We zijn een week met het bed bezig geweest,” vertelt Kevin Wansink, leerling van de opleiding Hout en Meubel. “Het bed bestaat uit allemaal losse delen en we kunnen het in een halfuur in elkaar zetten,” vult klasgenoot Roland Slegtenhorst aan. “We kregen de tekening van leerlingen van Architectuur en Vormgeving. Hierna zijn we aan de slag gegaan. Het was erg leuk om voor Sinterklaas een bed te maken. Na al die jaren kunnen we eindelijk iets teruggeven,” lacht Jan de Haan, die samen met Kevin en Roland het bed heeft gemaakt.

Tot en met woensdag 5 december is het huis open van 12.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis. De Waag is zit naast V&D aan de Aalmarkt 22 – 28.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×