Afstoten Wachtgebouw "zoveelste blunder wethouder"

Het Leids college blijft bij het voornemen om het zogenaamde Wachtgebouw naast de Morspoort te verkopen. Dat blijkt uit antwoord op schriftelijke vragen van de Stadspartij Leiden Ontzet (SLO). Het gebouw vervult weliswaar een belangrijke maatschappelijke en culturele functie, het college is het echter niet met de SLO eens dat verkoop het belang van Leiden zou schaden. In het pand worden onder andere cursussen, dans- en balletlessen gegeven. SLO duo-raadslid Joost van Breukelen noemt het vasthouden aan verkoop “de zoveelste blunder van deze wethouder”.

Op dit moment verkent de gemeente de mogelijkheden om de huurders van het gebouw elders in de stad onder te brengen. Verantwoordelijk wethouder Marc Witteman heeft de huurders hierover persoonlijk op de hoogte gebracht. Hij wijst er op dat huurders bij een verkoop wettelijk worden beschermd. De wethouder toonde zich onaangenaam verrast door de toon van de SLO en de manier waarop de media het bericht naar buiten brachten. “Dat past in mijn ogen geenszins bij de zorgvuldigheid die wij als gemeente betrachten op dit onderwerp.” SLO woordvoerder Joost van Breukelen is niet onder de indruk: “Een geïnteresseerde koopt vastgoed om er iets mee te doen, niet om tot in lengte van dagen de zittende huurders te vertroetelen.” De SLO ligt al langer met Witteman overhoop als het om de verkoop van gemeentelijk vastgoed gaat. Maanden geleden stelde het technische vragen over de verkoop van vier panden aan de Apothekersdijk, vragen die nog altijd niet zijn beantwoord. Ook op de verkoop van Sociëteit de Burcht had de SLO eerder hevige kritiek.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×