Een blozende burgemeester Lenferink direct nadat onze fotograaf het 'moment surprime' miste. De sint die de burgemeester een zoen gaf. (Foto's: Emile van Aelst).

Sint nu ook in Leiden aangekomen

Gisteren voer Sint Nicolaas met Stoomboot en volgboten gevuld met Zwarte Pieten de Sleutelstad binnen. Tijdens de koude, maar droge intocht werd de sint welkom geheten door vele honderden kinderen en hun ouders. Traditiegetrouw ontving burgemeester Lenferink de Goedheiligman.

Organisator Monique Lasschuyt mocht van het publiek taloze complimentjes in ontvangst nemen, omdat ‘de gemeente’ het zo goed geregeld had. Een misverstand, want de intocht wordt niet door de gemeente, maar door de gezamenlijke Leidse ondernemers geregeld.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×