SP zet vraagtekens bij bijbanen burgemeester

De SP-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders over de nevenfuncties van B&W. “Op de gemeentelijke website staan 20 nevenfuncties van burgemeester Lenferink vermeld, maar niets over de nevenfuncties van de wethouders,” zo constateerde raadslid eva de Bakker die kennelijk niet goed gekeken heeft. Op de site staan de nevenfuncties van alle wethouders ook keurig vermeld. Daarnaast stelt de SP vraagtekens bij het nut van sommige bijbanen van de burgemeester. De Bakker: “Neem bijvoorbeeld de nevenfunctie van de burgemeester als voorzitter van het Nirov. Dat is een onafhankelijk instituut voor ruimtelijke ordening. Je kan je afvragen hoe onafhankelijk zo’n instituut is als de voorzitter een PvdA-burgemeester is. Ik zou liever zien dat de burgemeester zijn tijd steekt in Leiden.”

GroenLinks raadslid Hans van Egdom vraagt zich in een reactie af waar de vragen van de SP ineens vandaan komen. “Had jij misschien al van (de opgestapte SP-wethouders, red.) Paul Jonas of Raymond Keur gehoord dat er sprake was van nevenfuncties die ten koste gaan van het werk dat zij voor de stad behoren te doen?”

Ook steekt Van Egdom de hand in eigen en in De Bakker’s boezem: “We zouden wellicht als volksvertegenwoordigers misschien wat meer duidelijkheid moeten geven over het één en ander. De lijst van nevenfuncties van raadsleden is in ieder geval niet compleet. Bij jou ontbreekt in ieder geval je statenlidmaatschap. Kom je overigens daarmee niet weleens in de knel vanwege de soms tegengestelde belangen van de stad en de provincie?”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×