Drink voor de kinderen van Nicaragua

De straatkinderen van Nicaragua hopen dat er de komende weken veel gedronken wordt uit statiegeldflessen. Ook hopen ze dat de terugbrengers van die flessen hun statiegeldbonnetje niet zelf verzilveren, maar dat ze dat in het met sinterklaaspapier versierde brievenbusje in de supermarkt gooien.Sinds gisteren staan er in een aantal supermarkten in Leiden en regio namelijk zulke brievenbusjes voor de actie ‘Statiegeld voor Nicaragua’.Deze actie is een initiatief van de leerlingen van klas 3 van de internationale afdeling van het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest.

Deze scholieren moeten per jaar 20 uur maatschappelijke dienstplicht vervullen. Vorig jaar, toen ze nog in klas 2 zaten, kwamen ze op het idee om een statiegeldactie op te zetten. De op die manier bij elkaar gekregen 2017 euro, schonken ze aan het project Building New Hope. Dit project dat zich inzet voor de straatkinderen van Granada, aan het meer van Nicaragua, stak het geld in ‘Café Chavalos’. Dit is een trainingsrestaurant, waar de kinderen leren bedienen, koken, boekkhouden en waar ze zelfs les in bedrijfskunde krijgen. Dit jaar hoopt Building New Hope met behulp van de statiegeldgift, aan dit restaurant een souvenirwinkeltje toe te voegen, waar de kinderen bijvoorbeeld eigen recepten, kalenders en waterkruikjes kunnen verkopen. Het geld dat dit winkeltje opbrengt, zal weer besteed worden aan andere projecten en kinderen.Op deze manier wil Building New Hope de kinderen meer toekomstperspectief geven. Bovendien trekken de zwerfkinderen ook langs andere steden in Nicaragua, om hun lotgenoten te laten zien wat ze met hulp en veel doorzettingsvermogen kunnen bereiken.De scholieren van het Rijnlands hopen dat de supermarktbezoekers in deze feestelijke tijd rond sinterklaas, niet alleen aan hun eigen kinderen, maar ook aan de straatkinderen willen denken. Voor hen is een toekomst het cadeau van hun leven!Op //www.kidsonthestreet.nl/ is meer informatie over de statiegeldactie te vinden. De actie loopt nog tot zaterdag 8 december.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×