Sofi wordt BSN

De naam Sofinummer heeft afgedaan. Gisteren is namelijk het Burgerservicenummer (BSN) ingevoerd, dat het Sofinummer vervangt. Wie al een Sofinummer heeft en dit uit het hoofd kent, hoeft geen nieuw nummer te gaan leren. Alleen de benaming verandert, het nummer zelf blijft gelijk. Zelfs het omzetten van Sofi naar BSN gaat automatisch.Het BSN staat voortaan op het paspoort, de identiteitskaart en het rijbewijs.

Het is de bedoeling dat alle overheidsinstanties de code voortaan gaan gebruiken in de communicatie met de burgers. Ook de belastingdienst, pensioenfondsen en de zorg zullen erop overstappen.Met de intreding van dit nummer hoopt de overheid gegevens eenvoudiger en betrouwbaarder uit te wisselen, de dienstverlening te verbeteren en identiteitsfraude terug te dringen.Meer informatie over het Burgerservicenummer is te vinden op www.burgerservicenummer.nl.De eerste trotse eigenaar van een BSN in Leiden, is Cherenzo Antwan Main. Toen zijn ouders gisteren aangifte van zijn geboorte kwamen doen, ontvingen zij uit handen van wethouder Gerda van den Berg het eerste BSN. De pasgeborene zelf was blijer met de zilveren rammelaar die hij als aandenken voor deze bijzondere primeur in handen kreeg.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×