Connexxion sluit Leidse vervoerwinkel

Op 1 januari aanstaande gaat de vervoerwinkel van Connexxion bij het Leidse centraal station dicht. Dat heeft de vervoersmaatschappij besloten. In een aangekondigde bezuiniginsronde sluiten niet alleen 9 van de 11 vervoerwinkels, ook verdwijnen er 20 fte’s bij de afdeling commercie. De taken van de vervoerwinkel wil Connexxion overdragen aan het GWK. De Reizigersadviesraad OV Holland Rijnland (ROVH) is furieus over de plannen en heeft Connexxion gevraagd de plannen te heroverwegen. “De sluiting komt net na de invoering van de nieuwe dienstregeling en net voor de invoering van de OV-Chipkaart. Die introductie leidt nu al tot vele vragen bij de reiziger en u kunt erop rekenen dat dit er met de daadwerkelijke implementatie alleen maar meer worden,” aldus secretaris Dolf Vermeer van de ROVH.

In een brief de Connexxion vorige maand aan het personeel stuurde, kondigt de vervoerder aan dat een aantal taken wordt overgeheveld naar het GWK. Volgens de ROVH is dat geen volwaardig alternatief. Vermeer: “Medewerkers van het GWK kunnen best stripenkaarten verkopen, maar ze beschikken niet over de nodige kennis van het openbaar vervoer, waardoor reizigers verstoken blijven van informatie.” Ook omscholing wordt volgens de ROVH erg lastig gezien de paar weken die er nog resten tot de sluiting. Ook de openingstijden van het GWK sluiten niet aan bij die van de vervoerwinkel. Het GWK gaat op werkdagen pas om 8.00 uur open.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×