CDA boycot afscheid SP-wethouders

Vanmiddag neemt de gemeente Leiden met een receptie in het Scheltema Complex afscheid van de in oktober opgestapte SP-wethouders Raymond Keur en Paul Jonas. Ongetwijfeld zullen er vele relaties vanuit de politiek acte de presence geven, de CDA-fractie zal echter verstek laten gaan, zo laat fractievoorzitter Jan-Jaap de Haan van die partij weten. “Het afscheid begint al in de middag, ik moet dan gewoon werken en ik ga er echt geen vrij voor nemen. Zeker niet nu een gewoon afscheid niet goed genoeg voor de heren was.”

Dergelijke afscheidsrecepties worden doorgaans gewoon op het Leidse stadhuis gehouden. De prachtige Burgerzaal is dan niet alleen een relatief goedkope, maar ook een stijlvolle zaal voor dergelijke gebeurtenissen. Voor de ex-wethouders was de Burgerzaal volgens De Haan niet goed genoeg. “De heren wilden persé een receptie in het Scheltema Complex.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×