Clara Wichman Penning niet naar Leiden

Hoewel de jury van de Clara Wichman Penning veel lof heeft voor de wijze waarop Leiden de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers geregeld heeft, gaat de penning aan de neus van de Sleutelstad voorbij.Jury-woordvoerder Ellen Bosman-Brander vertelt: ‘In eerste instantie was de gemeente Leiden genomineerd voor depenning, maar daar was het college net gevallen dus dat werd een beetje moeilijk.´De Clara Wichman Penning wordt jaarlijks op 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, uitgereikt aan de stad met het beste illegalenbeleid.

De prijs gaat nu naar Utrecht, de enige Nederlandse stad die net als Leiden één organisatie heeft opgezet waar illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers terechtkunnen voor opvang, juridisch, medisch en andersoortig advies.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×