Leiden-Noord twee en halve ton afval lichter

Gisteren is woningcorporatie de Sleutels van Zijl en Vliet samen met politie, gemeente en bewoners, gestart met een grote schoonmaakactie in Leiden-Noord.Tijdens deze actie wordt met name aandacht besteed aan de grote hoeveelheid oude meubels, fietsen en andere troep, die in de portieken en berginspaden ligt opgestapeld. Een aantal bewoners leek er namelijk van overtuigd, dat deze ruimtes als opslagplaats konden dienen. Door alle troep werd de toegang tot de woningen echter belemmerd, ook voor hulpdiensten. Bovendien was het geen gezicht en leverde het afval brandgevaarlijke situaties op. Daarom heeft een aantal andere bewoners bij de corporatie aangedrongen op een schoonmaakactie. En met succes! Gisteren is al twee en halve ton afval afgevoerd met de kraak- en ijzerwagen die de gemeente beschikbaar heeft gesteld.

Overigens waren de bewoners van te voren van de actie op de hoogte gesteld, zodat zij hun goederen voor de vuilnisbelt konden redden. De schoonmaakactie duurt nog tot vrijdag 21 december. Om de gemeenschappelijke ruimten ook daarna netjes te houden, worden in alle portieken flatregels opgehangen om bewoners op hun verantwoordelijkheden te wijzen. Tijdens de schoonmaakactie worden ook de tuinen in Leiden-Noord onder handen genomen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×