Commissaris van de Koningin Jan Franssen onthulde vanmorgen het schild dat bij het hofleveranciersschap hoort. (Foto: Fotobureau Peter Schipper).

Drukkerij De Bink ‘Hofleverancier’

Om 11.45 uur heeft de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen, de toekenning van het predicaat ‘Hofleverancier’ aan drukkerij De Bink in Leiden officieel bekend gemaakt tijdens een bezoek aan de drukkerij. Hij onthulde het speciale schild en overhandigde de Koninklijke oorkonde aan de directie van de 125-jaar oude drukkerij. Morgen is het precies 125 jaar geleden dat Cornelis de Bink een drukkerij begon aan de Aalmarkt. Daarna verhuisde het bedrijf tweemaal: eerst naar de Stille Rijn en vervolgens naar de huidige locatie aan de Rooseveltstraat 3.

Tot aan de jaren vijftig was het bedrijf in handen van Nicolaas de Bink, zoon van oprichter Cornelis. Na het overlijden van Nicolaas was er geen opvolger meer binnen de familie. Het bedrijf kwam toen in handen van Andries en Harry Visser, met de heer Huig Schoonderwoerd als directeur. In de jaren tachtig kwam de drukkerij geheel in handen van de heer Schoonderwoerd en daarna van zijn zoon Johan. Sinds 1 januari 1989 voert hij de directie samen met de heren Lucas Mevius en Jan Eradus.

Sinds het midden van de vorige eeuw heeft drukkerij De Bink binnen het grafische vak nationale bekendheid verworven op het gebied van het produceren van kwalitatief hoogstaand drukwerk. Het bedrijf telt bijna vijftig zeer vakbekwame medewerkers. Het heeft enkele certificaten op het gebied van kwaliteit, het milieu en het gebruik van papier.

Ook de overheid maakt gebruik van de diensten van Drukkerij De Bink. Zo werden de rapporten over de IRT-affaire, de vuurwerkramp in Enschede en de cafébrand in Volendam bij De Bink gedrukt. Tevens werden bij De Bink de omslagen gemaakt van de liturgische tekstboekjes bij het huwelijk van prins Willem Alexander en prinses Máxima.

De Bink betoont zich ook maatschappeijk betrokken. Het bedrijf onderhoudt sponsorrelaties met ZZ Leiden (basketbal), Pernix (korfbal), de Stichting Pieterskerk, het Katwijks Museum en een kindertehuis in Suma (Indonesië).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×