Chicos Mambo, ballet met ballen!

In het kader van de serie ‘de geschiedenis van de dans’ is de voorstelling ‘Méli-MéloII’ te zien van de Franse ‘heren ballerina’s’ Chicos Mambo. De vier virtuoze dansers hebben een klassiek geschoolde opleiding gehad bij de prestigieuze Opera van Parijs, maar brengen de geschiedenis van de dans op een geheel eigen en zeer komische manier. Zo wordt het Zwanenmeer achterstevoren gedanst en is er een hilarische parodie op de Kleine Zeemeermin te zien. Ook het moderne ballet van Pina Bausch ontkomt niet aan een persiflage door deze ballerina’s met ballen.

Naast een pittige Flamenco-vertolking worden de bezoekers ook nog verrast door een Olympisch waterballet.

De voorstelling in de Leidse Schouwburg vindt plaats op 20 december, aanvang 20.15 uur. Kaarten zijn te bestellen op telefoonnummer: 0900-900 1705 (25 ct pm) en via de website: www.leidseschouwburg.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×