Phil Verstraaten koninklijk onderscheiden

Omdat Phil Verstraaten de afgelopen 33 jaar zeer actief geweest is, werd hij vanavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Verstraaten die nu 63 jaar is, werd in 1974 lid van het bestuur van de Leidse voetbalvereniging Lugdunum. Toen de voorzittersstoel precies 30 jaar geleden vrijkwam, besloot hij erop te gaan zitten en hij zit er nu nog steeds! Van stilzitten, is overigens geen sprake. Verstraaten heeft binnen Lugdunum veel tot stand gebracht. Hij zette samen met mede clubleden een jeugdafdeling op en realiseerde een aantal technische voorzieningen.

Maar dat is nog niet alles. Verstraaten werd in 1987 ook bestuurslid van de Leidse Sport Federatie, waarvan hij van 1992 tot 1998 voorzitter was. Zolang hij er de voorzittersrol op zich nam, hield hij de aandacht van het stadsbestuur gericht op het belang van sport.Zelfs bovenstaande was niet genoeg voor Verstraaten. Tussen 1981 en 1999 was hij voorzitter van de Stichting Vakantie Welzijnszorg Het Buitenhof, een organisatie die vakanties organiseert voor gehandicapten.Tenslotte was “de bezige bij” voorzitter van de personeelsvereniging van Rivierduinen, de organisatie waar hij tot drie jaar geleden werkzaam was als regionaal manager.Phil Verstraaten ontving de onderscheiding uit handen van loco-burgemeester John Steegh, tijdens het feest dat Lugdunum georganiseerd had ter gelegenheid van zijn 30-jarig voorzitterschap.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×