Boy Edgarprijswinnaar Bert van den Brink bij Hot House

Pianist, componist en arrangeur Bert van den Brink, die de VPRO Boy Edgarprijs 2007 heeft gewonnen, speelt bij Hot House in de Tuinzaal van de Burcht. Van den Brink zal eerst solo optreden en aansluitend een concert met zijn bekende trio geven. Voor Van den Brink betekent deze belangrijkste Nederlandse prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek, de bekroning van zijn carrière. De jury omschreef zijn muziek als: “Qua spel herkenbaar, qua stijl onherkenbaar: weinigen kunnen zich muzikaal zo als een kameleon tonen, zonder aan karakter en zeggingskracht in te boeten.”

Van den Brink blinkt uit als solist en speelde met talloze muzikanten zoals: Toots Thielemans, Chet Baker, Nat Adderly, Benny Golson, Lee Konitz, Rick Margitza, Jesse van Ruller, Clare Fischer, Louis van Dijk, Jules de Corte, Cor Bakker en John Engels. Ook is hij actief als arrangeur/producent. Het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, Paul de Leeuw, Denise Jannah en anderen spelen arrangementen en bewerkingen van hem. Een hoogtepunt op dit gebied is de bewerking van de opera Porgy & Bess uitgevoerd door de Houdini’s en Nieuw Sinfonietta Amsterdam.

Iedere week geeft Van den Brink een miniconcert van ongeveer tien minuten op zijn website: www.bertvandenbrink.nl Van deze miniconcerten kwam dit voorjaar een cd uit met eigen composities, werken van Clare Fischer en een aantal meditatieve improvisaties.

Informatie over de VPRO/Boy Edgar Prijs: www.vproboyedgarprijs.nl

Zaterdag 15 december, aanvang 21.30 uur bij Hot House in de Tuinzaal van de Burcht. Meer info: www.leidsjazztrio.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×